‘Anderlecht wil miljoenen neerleggen voor complex dossier Chadli’

‘Anderlecht wil miljoenen neerleggen voor complex dossier Chadli’

Gepubliceerd: zaterdag 12 oktober 2019 om 07:00za 12-10-2019 om 07:00

Nacer Chadi is één van de absolute sterkhouders van het noodlijdende RSC Anderlecht. Paars-wit heeft echter geen aankoopoptie bedongen in het huurcontract. De Rode Duivel staat onder contract bij AS Monaco.

Volgens Het Laatste Nieuws wil RSC Anderlecht Chadli definitief overnemen. Het belooft echter een complex dossier te worden. Paars-wit wil de Rode Duivel zo snel mogelijk overnemen terwijl AS Monaco wil afwachten op internationale interesse. Op dit moment zou Chadli zo’n acht miljoen euro moeten kosten.

Die prijs kan nog stijgen als de internationale belangstelling stijgt. De Fransen willen dan ook nog niet onderhandelen. De kans is groot dat Chadli ook in de 23-koppige selectie van bondscoach Roberto Martinez zal zitten voor het EK2020. In dat geval zal zijn prijs ook oplopen. Gezien zijn leeftijd wil Anderlecht ook niet té veel op tafel leggen.

Loon
Ook het loon van Chadli is niet mis. Volgens Franse bronnen verdient de middenvelder bij AS Monaco zo’n 230.000 euro bruto. Op jaarbasis is dat net geen drie miljoen euro bruto. Enkel Vincent Kompany en Adrien Trebel hebben bij Anderlecht ook zo’n monstercontract. Naar verluidt zou Marc Coucke wel een inspanning willen leveren. Chadli heeft nog een contract tot 2021 bij Monaco.

Poll

Moet Anderlecht vol voor Chadli gaan?

(735 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws