Losada kent valse start bij Beerschot: nederlaag tegen Westerlo

11-10-2019 22:30
2

Hernan Losada heeft tijdens zijn debuut als hoofdcoach van Beerschot niet direct een schokeffect teweeg kunnen brengen. Beerschot ging bij de opener van de tiende speeldag in 1B met 1-2 onderuit tegen Westerlo.

Losada zat voor het eerst op de bank, nadat hij woensdag de ontslagen Stijn Vreven had opgevolgd. De Argentijnse Antwerpenaar moest tijdens zijn vuurdoop op Het Kiel toezien hoe zijn manschappen al vroeg op achterstand kwamen. De vrijstaande Gilles Dewaele wist Wouter Vanhamel al na 12 minuten te passeren. Beerschot kon er weinig tegenover zetten. Jorn Vancamp besloot de beste mogelijkheid op het Turkse keeperstalent Berke Özer. Zodoende bleef het 0-1 aan de rust.

Halverwege de tweede helft volgde een nieuwe domper voor Losada en co. Ditmaal was het Ambroise Gboho die doeltreffend was. Beerschot ging vervolgens tevergeefs op zoek naar een resultaat. Invaller Rapha Holzhauser bracht vijf minuten voor tijd de spanning terug met een rake penalty, maar verder dan die aansluitingstreffer kwam de thuisploeg niet meer.

Beerschot blijft zo steken op een zeer magere 11 op 30. De Kielse Ratten zijn daarmee helemaal uitgeteld voor de eindwinst in de eerste periode. Westerlo is daarentegen nog volop in de race. Westerlo heeft met deze driepunter 19 punten verzameld, evenveel als leider Oud-Heverlee Leuven. OHL mag zaterdag nog wel op bezoek bij rode lantaarn Roeselare.