Anonieme getuigenis tegen Veljkovic: Hij liet fysieke test vervalsen

Anonieme getuigenis tegen Veljkovic: "Hij liet fysieke test vervalsen"

Gepubliceerd: vrijdag 11 oktober 2019 om 22:00vr 11-10-2019 om 22:00

Dejan Veljkovic was als spijtoptant de spilfiguur in 'Operatie Propere Handen'. De spelersmakelaar heeft veel ongeoorloofde zaken op zijn kerfstok. Zo liet hij een fysieke test vervalsen, zodat zijn speler een contract kreeg in de Jupiler Pro League. Dat getuigt een anonieme bron aan Sporza.

"Bij de club waar ik enkele jaren geleden speelde, kwam een buitenlandse speler toe met het etiket van toptalent. We hoorden dat hij naar een Belgische topclub kon voor een paar honderdduizend euro, maar dat ging uiteindelijk niet door. Bij ons tekende hij een duur huurcontract. Maar eens op het veld kwam die jongen geen meter vooruit. We stelden ons daar vragen bij, maar meer was onze taak niet", aldus de ex-prof.

Enkele weken na 10 oktober 2018 - de dag dat de bom barstte in ons voetbal - zat de bron samen met enkele Balkan-spelers van toen. Toen kwam de waarheid naar boven. "Het clubbestuur zou zijn overtuigd door de mannetjes van Veljkovic binnen de club. De slechte test werd toegeschreven aan een fysieke achterstand, maar zijn sprinttest was zogezegd wel goed."

Voor dat laatste had Veljkovic gezorgd. "Op restaurant kreeg ik te horen hoe die sprinttest echt was verlopen. Bij een normale sprinttest start je vanuit stilstand en wordt om de zoveel meter je snelheid gemeten. Zo wordt je versnelling berekend. Om het gebrek aan snelheid van deze speler te maskeren, was hij enkele meters voor het eerste meetpunt mogen beginnen. Hij nam dus een vliegende start en leek bij de verschillende tussenpunten bijzonder snel."

Flop
Dankzij de manipulatie van Veljkovic mocht de speler zijn huurcontract tekenen. Achteraf bleek dat weggegooid geld. "Als groep hadden we niet veel aan hem en ik weet ook niet of mijn club op de hoogte was van wat er speelde. Achteraf stel je jezelf wel de vraag waar het geld naartoe gevloeid is van de huurprijs die zijn moederclub kreeg", besluit de anonieme getuiger.

Lees meer over: Jupiler Pro League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws