Heeft Anderlecht eindelijk opvolger voor Lukaku? Kwaliteiten van een echte spits

Heeft Anderlecht eindelijk opvolger voor Lukaku? "Kwaliteiten van een echte spits"

11-10-2019 19:45
6

RSC Anderlecht bracht vrijdag nieuws naar buiten: de zestienjarige Mo Guindo heeft een profcontract ondertekend. De aanvaller maakte de voorbije jaren indruk in de jeugdteams van paars-wit. Michael Verschueren en Jean Kindermans zijn dan ook opgetogen dat hij zich aan Anderlecht verbonden heeft.

"We zijn blij dat een speler met de kwaliteiten van een echte spits uit onze jeugdopleiding aan de druk van buitenlandse clubs kan weerstaan. Hij kiest bewust voor RSC Anderlecht en het jeugdproject dat we hier hebben ontplooid", reageert Verschueren op de website van Anderlecht. Sinds Romelu Lukaku kon vanuit de jeugdopleiding geen spits meer echt doorbreken in Brussel.

Ook Kindermans, hoofd van de jeugdopleiding bij Anderlecht, is in de wolken met de overeenkomst met Guindo. "Mo is een echte, ruwe diamant die sinds zijn veertiende van onze paars-witte opleiding geniet. We werken hard samen om hem te laten ontwikkelen. Uiteraard is er nog veel om bij te schaven, maar hij scoort makkelijk en dat is een kwaliteit die zeldzaam is", besluit Kindermans.