Lokeren-boegbeeld Overmeire geeft de moed niet op: Nog anderhalf jaar plezier

Lokeren-boegbeeld Overmeire geeft de moed niet op: "Nog anderhalf jaar plezier"

11-10-2019 16:15

Sporting Lokeren kon dit seizoen nog niet rekenen op boegbeeld en kapitein Killian Overmeire. Een scheurtje in de achillespees, met daarbovenop een ontsteking, houden de ervaren middenvelder al maandenlang aan de kant. Er is echter licht aan het einde van de tunnel.

"Ik ben nu herbegonnen met lopen", doet Overmeire zijn verhaal in Het Laatste Nieuws. "Zoek me echter nog niet op het veld, het is heel voorzichtig testen op de loopband. Cardiocircuitjes van enkele minuten en kijken hoe de pees reageert."

Zware revalidatie
De Lokeren-kapitein ging al door een diep dal. "Ik heb mentaal echt al zware momenten gehad. Zeker als er weer eens een 'terugslagske' was. Ik mis het veld. Waar ik me aan optrek? Dat dit hopelijk mijn laatste revalidatie is. Ik ben hard aan het werken om nog anderhalf seizoen plezier te hebben van het voetbal. Echt nog eens intens genieten om dan hopelijk mooi af te sluiten."

"Een prognose is er niet. Het plan is om binnen een paar weken de groepstrainingen te hervatten, maar ik durf dat niet luidop zeggen. Om niet ontgoocheld te worden als het langer duurt, begrijp je? Ik wil er echt heel voorzichtig mee zijn. Ik ben al lang uit, miste heel de voorbereiding. We zien wel hoe het loopt", besluit Overmeire.