Simeone eerlijk: Zijn vertrek deed meer pijn dan dat van Griezmann

Simeone eerlijk: "Zijn vertrek deed meer pijn dan dat van Griezmann"

11-10-2019 15:47
1

Het vertrek van Lucas Hernández naar Bayern München heeft Atlético Madrid meer pijn gedaan dan het vertrek van Antoine Griezmann naar FC Barcelona. Dat durft trainer Diego Simeone toe te geven. De Argentijnse trainer van Atlético spreekt zich uit over het duo.

Atlético moest deze zomer afscheid nemen van de twee sterkhouders. "De transfer die ons het meeste geraakt heeft is die van Lucas, een jongen van de club. Hij was een van ons", zegt Simeone tegen Cadena Ser. "Zijn vertrek deed meer pijn dan Griezmann's vertrek."

Griezmann vertrok voor 120 miljoen euro naar FC Barcelona. "Ik sprak twee dagen geleden met hem. Hij is waar hij nu moet zijn. Het is niet iemand die veel praat, hij is bescheiden. Ik twijfel niet dat hij het daar goed gaat doen, maar alles hangt af van Valverde, niet van mij."

Griezmann speelt bij Barcelona anders dan in Madrid. Simeone: "We kunnen onze stijl niet verloochenen. Je kunt je ook niet voorstellen dat Barcelona dat doet. Atlético Madrid heeft een bepaalde stijl, Barcelona heeft die ook. De grootste uitdaging die ik de afgelopen acht jaar had is het continu ombouwen van het team."