Charleroi bezorgt zichzelf opsteker met vijfklapper tegen het Franse Valenciennes

11-10-2019 13:08

Charleroi is tot op heden een grijze middenmoter in de Jupiler Pro League. De Carolo's konden richting het komende duel met Cercle Brugge (uit) wel een vertrouwensboost gebruiken en die gaf het zichzelf ook tegen het Franse Valenciennes. Het werd vrijdag 0-5.

Ali Gholizadeh schoof in minuut 20 de 0-1 binnen na een reeks soepel lopende combinaties over meerdere schijven. Aan het half uur kreeg Charleroi een dubbele voorsprong cadeau van de nummer elf uit de Franse Ligue 1. Een terugspeelbal op de doelman werd een gevalletje Comedy Capers, toen de sluitpost de bal vergat aan te nemen.

Na de theepauze wist Charleroi de vriendschappelijke ontmoeting binnen no-time in het slot te gooien. In de 50e minuut maakte Frank Tsadjout er na een dribbel vanaf eigen helft 0-3 van, waarna Kaveh Rezaei er een minuut later vanuit weer een razendsnelle uitbraak de vierde Waalse treffer voor zijn rekening nam. Diezelfde Rezaei bepaalde in de slotfase ook de eindstand.