Brys streng na STVV-aanslag op Limbombe: Dat heeft niets met engagement te maken

Brys streng na STVV-aanslag op Limbombe: "Dat heeft niets met engagement te maken"

11-10-2019 12:35 Laatste update: 12-10-2019 10:31
12

Door de interlandbreak is er dit weekend geen competitie, en dus hebben Standard en STVV een oefenmatch ingelast. Standard won die match van slechts tachtig minuten met 3-0.

Beide clubs besloten om het bij twee helften van veertig minuten te houden. Standard zette heel wat spelers in die dit seizoen niet of nauwelijks in actie kwamen, onder meer ook Réginal Goreux en Sébastien Pocognoli.

In de eerste helft was Anthony Limbombe de spilfiguur bij Standard. Hij maakte al na vijf minuten de 1-0 en maakte op vrijschop snel 2-0. Dat was ook de ruststand. Na de pauze kon Joachim Carcela de 3-0 maken met een afstandsschot. Dat was meteen ook de eindstand.

Standard speelt zijn volgende wedstrijd volgende week zaterdag, thuis tegen KRC Genk. STVV moet zondag de verplaatsing naar Anderlecht maken.

Update: De oefenmatch krijgt voor Standard mogelijk een zure nasmaak. Kort nadat Limbombe zijn tweede goal produceerde, moest hij noodgedwongen naar de kant. Volgens La Dernière Heure heeft de flankspeler veel pijn aan zijn enkel na een zware tackle van Seung-woo Lee. Vooralsnog kon de ernst van het letsel nog niet worden vastgesteld. Daarvoor is het wachten tot het moment dat verdere test mogelijk zijn.

Update: STVV-trainer Marc Brys was na afloop absoluut niet te spreken over de charge van Seung-woo Lee, die Anthony Limbombe letterlijk uit de wedstrijd trapte. "Dat heeft niets met engagement te maken. Dat hoort gewoon niet. Als zo'n blessure één van onze spelers zou overkomen, zou ik daar ook niet mee opgezet zijn", citeert Het Belang van Limburg.