'FC Barcelona heeft Malen én Osimhen op het lijstje staan'

'FC Barcelona heeft Malen én Osimhen op het lijstje staan'

11-10-2019 11:56
8

Donyell Malen is op de radar verschenen bij FC Barcelona. Dat meldt het Spaanse AS. De Catalaanse grootmacht is op zoek naar een talentvolle spits en de topscorer van PSV past in de profielschets. Dat geldt ook voor Victor Osimhen, de ex-aanvaller van Sporting Charleroi.

De 32-jarige Luis Suarez heeft niet het eeuwige leven en dus is Barcelona op zoek naar een aanvaller die de Uruguayaan op termijn kan opvolgen. Malen is één van de namen op het lijstje, meldt AS. Ook Lautaro Martinez (Internazionale), Rafael Leão (AC Milan) en Victor Osimhen (Lille OSC) worden genoemd.

Barça is van plan is om een nieuwe spits aan te trekken, die volgend seizoen de understudy van Suarez kan zijn. Zodra de Uruguayaan het voor gezien houdt - zijn contract loopt tot medio 2021 - moet Malen, Martinez, Leão of Osimhen instappen. Real Madrid stippelde afgelopen zomer een vergelijkbare route uit voor Luka Jovic, die voor 60 miljoen euro overkwam van Eintracht Frankfurt.

Malen is dit seizoen in bloedvorm bij PSV. De teller van de twintigjarige spits staat op tien Eredivisie-doelpunten, terwijl hij ook trefzeker was bij zijn debuut voor het Nederlands elftal tegen Duitsland (2-4). Een winters vertrek bij PSV ligt niet voor de hand. Eerder speelde hij in de jeugdopleiding van Ajax en Arsenal.