Lukaku maakt ook indruk op Drogba: Hij is wereldtop

Lukaku maakt ook indruk op Drogba: "Hij is wereldtop"

Gepubliceerd: vrijdag 11 oktober 2019 om 09:27vr 11-10-2019 om 09:27

Laatste update: vrijdag 11 oktober 2019 om 09:29vr 11-10-2019 om 09:29

Romelu Lukaku kende donderdag een bijzonder mooie avond bij de Rode Duivels. De spits scoorde zijn 50e in 51e doelpunt voor onze nationale ploeg. Toch moet de topschutter aller tijden van België nog steeds afrekenen met kritiek. Onterecht, vindt Didier Drogba.

De legendarische ex-spits van Chelsea was de mentor van Lukaku bij The Blues. Daar maakte de jonge Lukaku indruk op de Ivoriaan. Beide heren konden het ook goed met elkaar vinden. Drogba omschrijft hem zelfs als "zijn zoon" bij Het Laatste Nieuws.

Dat Lukaku nog steeds heel wat kritiek krijgt, begrijpt Drogba niet. "Maar die kritiek toont net aan dat Romelu wereldtop is. Pas later zullen de supporters beseffen hoe goed Romelu was, als ze zijn verwezenlijkingen bekijken", geeft hij aan.

Nog progressie
Drogba gelooft ook dat Lukaku nog veel beter kan worden. "Nu is men zijn fenomenale prestaties gewoon - succes went, ook voor de fans -, maar er komt een tijd dat dat niet meer het geval is", vertelt Drogba. "Romelu zit nog lang niet aan zijn top, heeft veel progressiemarge. Hij wordt alleen maar beter", klinkt het.

Drogba geniet ook van de successen van zijn maatje. "Romelu verdient dit succes. Hij zal altijd scoren. Waar dan ook. Al was het maar omdat hij ervoor leeft. En omdat hij een fantastische speler is", besluit de Ivoriaanse legende.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Lukaku één van de beste spitsen ter wereld?

(154 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws