Evenepoel onthult: Bij Anderlecht werd ik aan de kant geschoven

Evenepoel onthult: "Bij Anderlecht werd ik aan de kant geschoven"

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 18:30do 10-10-2019 om 18:30

Remco Evenepoel is één van de grootste wielertalenten van ons land, maar er stond hem ook een carrière als profvoetballer in het verschiet. De negentienjarige Evenepoel speelde lang in de jeugd van RSC Anderlecht, een doorbraak kwam er echter niet.

Evenepoel koos voor het wielrennen nadat ze hem bij Anderlecht naar eigen zeggen wat links laten liggen. "Ik werd wat aan de kant geschoven bij Anderlecht, waardoor het plezier weg viel", zei hij bij Gert Late Night.

"Ik ging toen altijd al met de fiets naar de training en ik was dus wel al wat bezig met fietsen, toen echter nog niet om coureur te worden maar omdat ik ook graag allerlei sporten doe", aldus Evenepoel.

Nooit prof bij Anderlecht
Hoofd Jeugdopleidingen Jean Kindermans gaf in het verleden al aan dat Evenepoel nooit in de A-kern van Anderleht zou zijn geraakt. "Hij zou nooit prof geworden zijn bij Anderlecht", klonk het bij Sport/Voetbalmagazine.

"Had hij het potentieel voor Eerste Klasse? Het is een vraag waar je nooit een duidelijk antwoord op kunt geven. Het is weinig relevant en doet niet meer ter zake. Hij heeft de potentie om in het wielrennen wereldkampioen te worden", aldus Kindermans.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws