Kortrijk gaat in de aanval op Dhont na uitspraken over mogelijke matchfixing

Kortrijk gaat in de aanval op Dhont na uitspraken over mogelijke matchfixing

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 18:14do 10-10-2019 om 18:14

Bij KV Kortrijk is men niet te spreken over de uitspraken van Karl Dhont, UEFA-inspecteur bij de Control, Ethics en Disciplinary Body. Volgens de man was er mogelijk sprake van omkoping in KV Kortrijk - Moeskroen twee seizoenen geleden. KV Kortrijk heeft nu zelf gereageerd.

'Naar aanleiding van de beschuldigingen in het kader van de wedstrijd waar de heer Dhont naar verwijst, heeft KVK destijds ook zelf een intern onderzoek gevoerd. Want laat één ding duidelijk zijn: mensen die zouden meewerken aan matchfixing hebben geen plaats binnen onze club', klinkt het op de officiële website van Kortrijk.

'Het intern onderzoek heeft echter aangetoond dat KVK en haar spelers, staf en bestuur niets verweten kon worden. Dit werd ook impliciet bevestigd door het gegeven dat KVK niet gehoord is geweest in het dossier ‘propere handen’, dit in tegenstelling tot andere clubs die niet geviseerd worden door de heer Dhont', geeft de club aan.

Beschuldigingen
Kortrijk is dan ook niet te spreken over de uitspraken van Dhont. 'KVK betreurt dan ook ten zeerste dat de heer Dhont overgaat tot dergelijke gratuite beschuldigingen zonder enige vorm van bewijs. Sterker nog, dit is voor KVK compleet onaanvaardbaar gelet op het reeds gevoerde onderzoek dat zonder gevolg werd geklasseerd', aldus Kortrijk.

'Het is duidelijk dat de compleet ongegronde verklaringen van de heer Dhont KVK, haar supporters en haar sponsors schade toebrengen. De raad van bestuur van KVK onderzoekt welke stappen kunnen ondernomen worden bij UEFA en het gerecht tegen de duidelijke laster van de heer Dhont gericht aan onze club', aldus de Kortrijkzanen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws