Verschaeren onder druk bij Anderlecht: Dan slaap ik ook niet

Verschaeren onder druk bij Anderlecht: "Dan slaap ik ook niet"

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 18:00do 10-10-2019 om 18:00

Yari Verschaeren kent een moeilijk seizoensbegin bij RSC Anderlecht. De middenvelder raakt met paars-wit niet uit de onderste regionen van het klassement. Dat zorgt ook voor heel wat kritiek op hem van de buitenwereld.

Voor een voetballer kan het ook knap lastig zijn om met zulke kritiek om te gaan. "Last is een groot woord, maar het laat me niet onberoerd", geeft Verschaeren toe in HUMO.

"Zoiets komt anders binnen in het hoofd van een jonge speler dan bij iemand met ervaring. Vorig seizoen was mijn eerste als profvoetballer. De eerste keer dat de supporters je uitfluiten, doet wel iets met mij als jonge gast. Ook dit jaar, als je daar staat na zo’n wedstrijd als tegen Waasland-Beveren: dat kruipt in mijn hoofd. Dit is mijn tweede seizoen en twee keer gaat het niet goed", aldus de middenvelder.

Enorme druk
Dit seizoen is de druk enorm op Verschaeren. "Vorig seizoen draaide de ploeg ook al niet, maar deed ik het zelf fantastisch: dat compenseerde het nog een beetje", klinkt het.

"Maar nu haal ook ik mijn niveau niet, waardoor ik ’s avonds moeilijk de slaap kan vatten. Elke keer prent ik mezelf in: ‘Nu is het gedaan met slecht spelen!’ Maar dan lukt het niet en zit ik er toch weer mee. Ik ben me er erg van bewust dat ik de mensen te weinig teruggeef", aldus Verschaeren.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wordt er te veel druk gelegd op Verschaeren?

(352 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws