Toch nog toptransfers bij Anderlecht: Geslaagde aankopen

Toch nog toptransfers bij Anderlecht: "Geslaagde aankopen"

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 18:37do 10-10-2019 om 18:37

Er is al veel inkt gevloeid over het transferbeleid van Anderlecht, veeleer met een negatieve ondertoon. Peter Vandenbempt duidt in Sport/Voetbalmagazine echter twee geslaagde transfers aan.

Anderlecht sprokkelde tot dusver negen puntjes bij elkaar in de competitie. Een groot deel van die punten mag worden toegeschreven aan Nacer Chadli en Hendrik Van Crombrugge. Zij zijn volgens Vandenbempt de twee toptransfers van afgelopen zomer voor Anderlecht. "Anderlecht verrees op Mambourg aan de hand van Nacer Chadli. Hij is samen met Hendrik Van Crombrugge de meest geslaagde transfer van de zomer."

Vandenbempt looft de polyvalentie van Chadli. "Hij speelt waar de coach hem nodig heeft, ook als diepe spits." Toch heeft Vandenbempt ook nog een punt van kritiek. "Zijn fysieke paraatheid speelt hem nog parten. Hij zakt nog te vaak weg in de tweede helft", aldus de journalist.

Voorlopig moet Chadli dus nog vaak opdraven diep in de spits. Daar komt volgens Vandenbempt echter snel verandering in. "Ik vond Kemar Roofe zeer veelbelovend als spits", looft hij nog een andere aanwinst van de recordkampioen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zijn zij inderdaad geslaagde transfers?

(275 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws