WOW! Wilmots ziet zijn Iran een monsterscore neerzetten tegen Cambodja

10-10-2019 17:23 Laatste update: 17:32
1

Marc Wilmots heeft zijn start als bondscoach van Iran een imponerend vervolg geven. Wilmots zag zijn ploeg de dubbele cijfers halen tegen Cambodja:

Wilmots en Iran waren de WK-kwalificatie in september begonnen met een 0-2 zege op Hong Kong. Tegen het zwakke Cambodja kende Iran geen enkele weerstand. Na 45 minuten stond er al een 7-0 ruststand het scorebord. Serdar Azmour was met een hattrick de grote man voor rust.

De Iraniërs weigerden gas terug te nemen en bleven er ook in de tweede helft lustig op los scoren. Wilmots zag dat in minuut 61 al de grens van de tien goals werd bereikt. Nadien volgden de 11-0 en 12-0 ook vlot, voordat de doelpuntenproductie plots stopte. Pas in de laatste vijf minuten kon er nog twee keer gejuichd worden. Milad Mohammadi (KAA Gent) speelde de hele match. Uiteindelijk behoorde Mohammadi niet tot de zeven doelpuntenmakers.

Iran-Cambodja was nog om een andere reden speciaal. Na een verbod van 40 jaar kregen ook vrouwen toegang tot het stadion. Tussen de 3500 en 4000 vrouwelijke voetbalfans waren getuige van de monsterscore.