Bondsparket vordert twee punten aftrek voor Sint-Truiden en Racing Genk

Bondsparket vordert twee punten aftrek voor Sint-Truiden en Racing Genk

10-10-2019 16:45
22

Het Bondsparket kan niet lachen met de gebeurtenissen tijdens Sint-Truiden en Racing Genk (3-3). De Limburgse derby moest op 28 september jl. vroegtijdig worden gestaakt vanwege wangedrag op de tribunes. Het bondsparket wil stevige straffen opleggen, zo weet persbureau Belga.

Belga vernam dat bondsprocureur Kris Wagner tegen beide clubs een match achter gesloten deuren, een aftrek van twee punten en de maximumboete van 5.000 euro eist. Daarbovenop wil Wagner een replay. Dat zou betekenen dat STVV-Racing Genk vanaf minuut één compleet wordt overgespeeld. En dat achter gesloten deuren. Deze match zonder publiek staat los van de verdere eis, dus eigenlijk riskeren de Limburgse teams twee partijen zonder publiek.

Geen reactie
STVV reageerde via voorzitter David Meekers laconiek op de vordering. "Is er dan iets nieuws onder de zon? Neen toch. De vordering die het parket nu instelt, hebben de media al gesuggereerd en stond ook uitgebreid te lezen in jullie krant. Vandaar, geen reactie", laat Meekers weten aan Het Laatste Nieuws.

Meekers richt zich nu op de zitting bij de Geschillencommissie Hoger Beroep, die op 18 oktober zal dienen. "We bereiden het dossier in alle rust juridisch voor en wachten gewoon de zitting af en vervolgens de definitieve uitspraak. Voor het zover is, heeft het geen zin om daarover publiek te praten of meningen te ventileren."