Beerschot stelt Losada voor: Ik bereidde me vier jaar voor op dit moment

Beerschot stelt Losada voor: "Ik bereidde me vier jaar voor op dit moment"

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 16:20do 10-10-2019 om 16:20

Interlandbreak of niet, de Proximus League kent geen onderbreking. Zo trappen Beerschot en Westerlo vrijdagavond de tiende speeldag op gang. Er zullen extra ogen op het duel gericht zijn nu Hernan Losada namens de thuisploeg zijn debuut als hoofdcoach maakt.

Losada werd woensdag na het ontslag van Stijn Vreven gepromoveerd tot eindverantwoordelijke. De 37-jarige clubicoon zegt klaar te zijn voor de uitdaging. "Sinds de dag dat ik ben gestopt als voetballer – anderhalf jaar geleden – keek ik uit naar het moment waarop ik mijn kans zou krijgen als trainer. Meer nog: ik ben me hier eigenlijk al vier jaar op aan het voorbereiden, want zo lang zit ik al op trainerscursus", citeert Het Laatste Nieuws.

De geboren Argentijn aarzelde dan ook niet toen hem gevraagd werd om Vreven op te volgen. "Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat die vraag nu al zou komen, maar binnen de paar uur had ik de knoop doorgehakt. Ik zie veel potentieel in de spelersgroep en weet me gesteund door een bekwame en ervaren trainersstaf. Daarom geloof ik echt dat dit kan lukken", is Losada vol vertrouwen.

Oplapwerk
Na een matige 11 op 27 beseft Losada dat er wel werk aan de winkel is. "Momenteel is het vertrouwen van de groep een beetje aangetast, dus het is nu aan mij en de andere trainers om in eerste instantie te werken op dat mentale aspect. Ik heb sinds gisteren al veel met de jongens gepraat en probeerde op training positief te coachen. Het is nu zaak om bij iedereen de betrokkenheid, de passie en het plezier terug te krijgen", besluit de kersverse Beerschot-trainer.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws