Matchfixingexpert UEFA: Dat was veel erger dan KV Mechelen - Waasland-Beveren

Matchfixingexpert UEFA: "Dat was veel erger dan KV Mechelen - Waasland-Beveren"

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 16:30do 10-10-2019 om 16:30

Sinds de bom een jaar geleden ontplofte, stonden vooral KV Mechelen en Waasland-Beveren in het middelpunt van de belangstelling. Karl Dhont, die voor de UEFA wedstrijdvervalsing probeert tegen te gaan, vindt wat er gebeurde tussen Kortrijk en Moeskroen echter veel schrijnender.

Dhont wil niet te diep ingaan op KV Mechelen-Waasland-Beveren. Toch wil hij duidelijk maken dat het geen alleenstaande gevallen zijn. Hij verwijst daarbij naar de wedstrijd tussen KV Kortrijk en Moeskroen (0-2) van twee jaar geleden. "Wat daar gebeurde vind ik veel erger", aldus Dhont bij Het Laatste Nieuws

Moeskroen won die wedstrijd na meermaals blunderen door de Kortrijkse verdediging. Die overwinning zorgde er uiteindelijk voor dat Moeskroen en niet Westerlo in de Jupiler Pro League bleef. De wedstrijd werd onderzocht maar bij Kortrijk hebben ze altijd ontkend dat er een vuiltje aan de lucht was.

Bij Dhont roept die bewuste wedstrijd alvast herinneringen op aan een duistere periode in het Belgische voetbal. "Wat ik daar allemaal zag was het ergste sinds de zaak-Ye. Alleen is er nooit een vervolg aan kunnen gegeven worden", legt hij uit.

Ervaren
Overigens weet Dhont waarover hij spreekt. Onze landgenoot staat ondertussen al elf jaar aan het hoofd van de corruptie cel van de UEFA. Naar eigen zeggen omdat niemand anders zijn job wil.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Kwamen Kortrijk en Moeskroen daar goed weg?

(472 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws