Gent tankt vertrouwen tegen Oostende met vlotte overwinning in oefenwedstrijd

10-10-2019 15:25
8

Terwijl voetbalminnend België uitkijkt naar de Rode Duivels, schaven de Belgische profclubs hun werkpunten bij met enkele oefenwedstrijden. KAA Gent blikte alvast Oostende in met duidelijke cijfers: 4-1.

Gent kon wat extra vertrouwen gebruiken na de nederlaag op het veld van Club Brugge. Het was echter Oostende dat op voorsprong kwam. Robbie D'Haese opende net voor de rust de score via een afgeweken schot. Gent kon echter al snel gelijkmaken via Mamadou Sylla. 1-1 was de ruststand.

In de tweede helft drukte de Buffalo's door. Timothy Derijck zorgde al snel voor de voorsprong vanop de penaltystip. Ook Yuya Kubo (lob) en Jean-Luc Dompé (knal in de winkelhaak) pikten nog een doelpunt mee. De wedstrijd eindigde zo met een 4-1 eindstand op het scorebord.

Gent kent zo een geslaagde test met het oog op de eerstvolgende wedstrijd, thuis tegen Waasland-Beveren. Oostende neemt het na de interlandbreak thuis op tegen KAS Eupen.

Doelpunten: 43' D’Haese 0-1, 45' Sylla 1-1, 56' Derijck 2-1 (pen), 59' Kubo 3-1, 72' Dompé 4-1.