B-elftal van Club Brugge gaat onderuit tegen Nederlandse tweedeklasser

B-elftal van Club Brugge gaat onderuit tegen Nederlandse tweedeklasser

10-10-2019 15:11 Laatste update: 15:34
20

Club Brugge is in al haar zestien officiële duels onder Philippe Clement ongeslagen gebleven. Blauw-Zwart moest donderdag wel haar meerdere erkennen in de Nederlandse tweedeklasser NAC Breda: 0-1.

In absentie van een behoorlijke spelers vanwege interlandverplichtingen stond Club Brugge met een half B-elftal aan de aftrap. Half, want met Ethan Horvath, Clinton Mata, Mats Rits en David Okekere stonden er vier vaste waarden in de basis. Clement deed in de personen van invaller Ruud Vormer en Siebe Schrijvers ook nog eens een beroep op enkele gevestigde namen.

Dat bleek echter niet genoeg om een resultaat neer te zetten tegen NAC Breda. Het oefenduel was voor het onvergrote deel in evenwicht. De leider uit de Nederlandse tweede klasse kreeg na de pauze een reeks kansen, maar Horvath hield zijn doel schoon. Tot de 68e minuut. Horvath had toen geen antwoord op een strafschop van Sidney van Hooijdonk. De zoon van ex-Nederlands international Pierre van Hooijdonk schonk zijn club zo de zege in Brugge: 0-1.

Opstelling Club Brugge: Horvath, Cools, Mata, Kossounou, Vlietinck (75' Van Den Keybus), Rits (46' Vormer), Schrijvers, Sagna (80' De Cuyper), Okereke, Diagne, Vossen