IJZERSTERK! Ito (Racing Genk) met hattrick aan assists voor Japan

10-10-2019 14:26
1

Junya Ito is momenteel met een straatlengte voorsprong de absolute assistenkoning van Racing Genk. De Japanner wist die lijn op knappe wijze door te trekken bij de nationale ploeg. Met een drietal beslissende voorzetten hielp hij Japan aan een 5-0 overwinning op Mongolië.

In de tweede ronde van de WK-kwalificatie had Japan twintig minuten nodig om op stoom te komen. Uiteindelijk was het aan Ito te danken dat de ban werd gebroken. De Genkenaar had namelijk een prachtige voorzet in huis, die door Salzburg-spits Takumi Minamino op knappe wijze tot doelpunt werd omgezet. Een zeer fraaie 1-0 voor het thuisland.

Na de 2-0 van Mayo Yoshida ging Ito vrolijk verder met het aanleveren van goals. Yuto Nagatomo had de 3-0 dankzij Ito heel simpel voor het intikken, waarna ook Kensuke Nagai voor rust dankbaar gebruik maakte van een aangesneden bal van Ito's voet.

In de tweede helft was het aan Wataru Endo en voormalig STVV-huurling Daichi Kamada om de eindstand op 6-0 te bepalen.