Club Brugge reageert op gedragscode makelaars: “Zullen eens transfer missen”

Club Brugge reageert op gedragscode makelaars: “Zullen eens transfer missen”

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 13:27do 10-10-2019 om 13:27

Club Brugge laat zaakwaarnemers een contract ondertekenen en de makelaars worden uitvoerig gescreend. Tegenover Het Laatste Nieuws reageert Club Brugge op het nieuwe initiatief.

“Wie een lening aanvraagt bij de bank moet ook informatie verstrekken”, begintl egal manager bij Club Brugge Hannes D’hoop. “Voor ons is dit een soort van gezondheidscheck, een procedure waarbij de makelaars moeten aantonen waar ze geregistreerd zijn, of ze aan alle regels voldoen, wie de begunstigden zijn en hoe hun groepsstructuur eruit ziet. Vervolgens gaan wij zorgvuldig na of ze niet aan schriftvervalsing doen met de informatie die we kunnen raadplegen. Als ze dit document niet invullen of ondertekenen, dan stopt het meteen.”

“We zullen wel eens een transfer missen, maar we willen niet langer met malafide tussenpersonen werken”, gaat D’hoop verder. “De meeste makelaars gaan daar ook in mee. Voor buitenlanders is het even schrikken, maar die merken snel dat dit noodzakelijk is om tot onderhandelingen te komen. Naast het ‘Know Your Agent’-contract hebben wij ook een interne gedragscode. Zo weten al onze medewerkers ook op hun beurt wat hen te doen staat wanneer ze in contact komen met tussenpersonen.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moeten clubs snel het voorbeeld van Club Brugge volgen?

(143 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws