Guardiola: 'Hij is de enige die niet verkocht wordt, zelfs niet voor 500 miljoen'

Guardiola: 'Hij is de enige die niet verkocht wordt, zelfs niet voor 500 miljoen'

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 12:16do 10-10-2019 om 12:16

Geïnteresseerde clubs hoeven geen poging te wagen voor Phil Foden. Het negentienjarige toptalent van Manchester City is onverkoopbaar, bezweert manager Pep Guardiola.

Foden wordt in Manchester gekneed om David Silva op te volgen. De 33-jarige Spanjaard vertrekt aan het einde van het seizoen. Om die reden luistert City niet naar aanbiedingen van andere clubs voor Foden, die eerder dit jaar nog een zesjarig contract tekende in het Etihad Stadium.

"We hebben Foden niet per ongeluk een nieuw contract gegeven", verduidelijkt Guardiola in in het boek Pep's City: The Making of a Superteam. "Hij is de enige speler die niet verkocht kan worden, onder geen enkele voorwaarde. De enige. Zelfs niet voor 500 miljoen euro. Phil ís City. We trekken niemand anders aan voor zijn positie. Als David Silva vertrekt, weten we precies wie onze volgende tovenaar wordt."

Toch speelde Foden dit seizoen pas één Premier League-wedstrijd. Guardiola ziet in het Engelse toptalent hoe dan ook een grote speler voor de toekomst. "Hij is één van ons en wordt briljant - één van de beste die de Premier League ooit heeft gezien."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws