Club Brugge voelt makelaars aan de tand: Hoe strenger, hoe liever

Club Brugge voelt makelaars aan de tand: "Hoe strenger, hoe liever"

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 10:00do 10-10-2019 om 10:00

Operatie Propere Handen heeft heel wat wonden geslagen in het Belgische voetbal. Club Brugge wil tonen dat ze het spel eerlijk spelen en voert daarom een gedragscode voor makelaars in. Jesse De Preter, voorzitter van makelaarsvereniging BFFA, vindt dat slim.

"Dit is iets wat we ten zeerste toejuichen", aldus De Preter bij Het Laatste Nieuws. "In veel sectoren waarin grote bedragen rondgaan, is dit een standaardprocedure. De 'Know your client'-procedure moet conflicten vermijden."

"Wat Club Brugge nu doet, is eigenlijk volstrekt normaal. Op die manier laten ze zien dat ze er alles aan doen om voldoende preventief te werk te gaan. Zo’n document sluit niet uit dat makelaars kunnen liegen. Wél heeft de club in dat geval een stok om mee te slaan, want eigenlijk pleegt de liegende makelaar op die manier contractbreuk."

Anderlecht zou ook al iets soortgelijks gebruiken. Volgen de andere Belgische clubs ook? "Wij vinden dit een geweldig initiatief. Hoe strenger, hoe liever. De volgende stap is dat de communicatie tussen alle partijen in een digitaal dossier terechtkomt, wat voor nóg meer transparantie zou zorgen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandaag viert @rscanderlecht de 112e verjaardag! Welke speler en welk moment zal jij nooit vergeten?! #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #JPL #VanHimst #Lukaku #Kompany #Scifo #Zetterberg

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Gaat dit initiatief iets veranderen?

(65 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws