Martinez over situatie Kompany: “Anderlecht is zoals Real Madrid”

Martinez over situatie Kompany: “Anderlecht is zoals Real Madrid”

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 09:12do 10-10-2019 om 09:12

Vincent Kompany keerde terug naar RSC Anderlecht. Enkele maanden later zit paars-wit in een grote vormcrisis en is de verdediger geblesseerd. Bondscoach Roberto Martinez laat zich tegenover Het Laatste Nieuws uit over zijn situatie.

“Ik heb het altijd gezegd: speler/trainer zijn is een onmogelijke combinatie”, begint Martinez. “Maar ik voegde eraan toe: ‘Als er één het kan, is het Vincent.’ Ik ben alvast verrast hoé snel zijn spelers de speelwijze en de filosofie van Vincent hebben vertaald op het veld. Vincent twijfelt niet, hij is heel helder in wat hij wil.”

“Hij beschikte niet over een ‘9’, veel spelers zijn nieuw, de ploeg is erg jong, iedereen moest nieuwe aspecten leren, en door het uitblijven van de resultaten zakte het vertrouwen van de ploeg. Vincent kreeg niet de tijd om die dingen te corrigeren. Anderlecht is zoals Real Madrid - je hébt geen tijd, iedereen passeert er door de ‘fast lane’. Je moet het werk van Vincent inschatten op het éinde van het seizoen.”

Rode Duivels?
Kompany mist ook de interlands. “Vincent is er nu twee stages niet bij geweest. Dat is jammer, want ik vond zijn matchen die hij speelde met Anderlecht zeer sterk. In maart zullen we de evaluatie moeten maken van de speler Vincent Kompany over de zes maanden die nu volgen...”, aldus Martinez.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Martinez hier gelijk?

(188 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws