Van der Sar over Manchester United: 'Topspelers willen prijzen winnen'

Van der Sar over Manchester United: 'Topspelers willen prijzen winnen'

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 08:02do 10-10-2019 om 08:02

Edwin van der Sar ziet dat Manchester United ver verwijderd is van de gloriedagen uit zijn periode op Old Trafford. De huidig algemeen directeur van Ajax denkt dat het aan sterke persoonlijkheden ontbreekt in de selectie van manager Ole Gunnar Solskjaer.

"Natuurlijk is het moeilijk", zegt Van der Sar over de crisis bij United tegen ESPN. "Ik ben acht jaar geleden vertrokken. Het waren zes geweldige seizoenen, met vier Premier League-titels en drie Champions League-finales. Van die positie zijn ze nu ver verwijderd. Ze hebben een paar keer gewisseld van manager, maar verbetering blijft uit."

De voormalig topkeeper ziet dat het transferbeleid is veranderd. "Ze kopen jongere, onervaren spelers die een bepaalde honger hebben. En niet meer de grote namen, zoals in de afgelopen zes, zeven jaar." De huidige selectie van The Mancunians verschilt volgens Van der Sar sterk met zijn tijd. "Toen ik kwam had je Ryan Giggs, Paul Scholes, Rio Ferdinand, Gary Neville en zelfs Roy Keane. Je had altijd sterke karakters. De afgelopen jaren zijn die karakters verdwenen."

Hoewel United door een diep dal gaat, denkt Van der Sar dat de Premier League-grootmacht het tij kan keren. Toch lijkt hij te twijfelen of topspelers op dit moment naar Old Trafford willen komen. "Natuurlijk, de naam is er nog. Ze hebben volgers over de hele wereld. Maar een speler wil op een bepaald niveau spelen. Je wilt het gevoel hebben dat je prijzen kunt winnen."

Van der Sar doet dan ook een dringend beroep op United. "Ze moeten de selectie verbeteren, zodat de wereldklasse spelers die ze hebben en de spelers die ze willen aantrekken, zich goed voelen en er een duidelijke weg is waar ze naartoe willen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws