Toch zaken veranderd na Propere Handen: ‘Dat doen Club Brugge en Anderlecht’

Toch zaken veranderd na Propere Handen: ‘Dat doen Club Brugge en Anderlecht’

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 07:00do 10-10-2019 om 07:00

Operatie Propere Handen liet een bom ontploffen in de Belgische voetbalwereld. Een jaar later zijn er toch enkele zaken veranderd, dat vindt makelaar Patrick De Koster.

De zaakwaarnemer van Kevin De Bruyne en stichtend lid van de makelaarsvereniging ziet dat er anders naar makelaars wordt gezien. “We hebben ons als vereniging ook meteen gedistantieerd van die zaak. Maar tóch heb ik het gevoel dat er wel degelijk zaken zijn veranderd”, wordt De Koster geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Club Brugge en Anderlecht hebben hun manier van werken veranderd. “Ik zal een voorbeeld geven. Als je een transfer doet bij Club Brugge, vragen ze je daar een document in te vullen met een heel aantal gegevens. En Club is lang niet alleen. De ploegen screenen de makelaars veel meer.”

Ook Anderlecht wil eerst en vooral natrekken op welke rekening makelaarscommissies. Paars-wit wilde ook enkele zaakwaarnemers bannen (Bayat, red.), maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. “Je voelt echt dat ze meer voorzichtigheid hebben ingebouwd. Ik heb daar geen problemen mee. Als je correct werkt, mag dat geen probleem vormen.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws