Lukaku kan na San Marino in lijstje van Henry en Rooney komen staan

Lukaku kan na San Marino in lijstje van Henry en Rooney komen staan

09-10-2019 22:15
14

Romelu Lukaku bereidt zich met de Rode Duivels momenteel voor op de partij tegen San Marino. Een wedstrijd waarin we veel doelpunten verwachten van de spits. Als hij ook veel weet te scoren, kan hij zich in een prestigieus lijstje zetten.

De doelpuntenteller van Lukaku voor de nationale ploeg staat momenteel op 49 doelpunten. Daarmee is hij al de topschutter aller tijden bij de Rode Duivels, maar hij kan zich ook naast enkele absolute buitenlandse legendes plaatsen. Als hij nog één keer scoort, zal hij vijftig doelpunten achter zijn naam hebben staan. Dat betekent ook dat hij het record van de pas gestopte Robin Van Persie evenaart.

Dat is niet de enige legende die hij kan bijbenen. Met twee doelpunten (51 in totaal) zet Lukaku zich op gelijke hoogte van Thierry Henry (Frankrijk). Wayne Rooney (Engeland) doet het met 53 doelpunten nog iets beter. Een record dat Lukaku, als het meezit, misschien al kan evenaren tegen San Marino.

Er bestaat alvast geen twijfel dat Lukaku die records ooit zal breken. De spits is amper 26 jaar oud en heeft dus nog meer dan genoeg tijd om zich in dat lijstje te zetten.