Grote veranderingen bij Sporza, ook vertrek van Van der Gucht en Joos?

Grote veranderingen bij Sporza, ook vertrek van Van der Gucht en Joos?

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 21:14wo 09-10-2019 om 21:14

Op het televisiekanaal Sporza van de VRT zijn er jaarlijk wel een pak voetbalwedstrijden te aanschouwen. Onder andere de Rode Duivels werden er uitgezonden alsook partijen van Belgische clubs in de Europa League. Daar kan binnenkort verandering in komen.

Omwille van het nieuwe regeerakkoord zal de VRT zich namelijk niet meer mogen mengen in de strijd om dure televisierechten. Dat zou kunnen betekenen dat voetbalwedstrijden niet langer worden uitgezonden op de publieke omroep. Carl Huybrechts vreest daar alvast voor. "Veel rechtstreekse matchen zal je niet meer te zien krijgen bij de VRT", zegt hij.

"Enkel Fragmenten van wedstrijden kunnen nog altijd getoond worden in Het Journaal of in Sportweekend", voegt hij er nog aan toe. Dat kan voor grote verschuivingen zorgen bij de publieke omroep. "Ik kan me goed voorstellen dat er binnenkort daardoor transfers zullen volgen in de media. Hoe ga je een Ruben Van Gucht aan je binden als je weinig meer te bieden hebt", vraagt hij zich af.

Niet alleen Van Gucht is één van de mogelijke vertrekkers. Zo zijn ook Peter Vandenbempt en Filip Joos nauw betrokken bij de VRT. Kiezen zij binnenkort voor een nieuwe werkgever?

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#GeorgeFloyd #Bundesliga #BorussiaDortmund #Dortmund #Sancho #Schalke04 #Thuram #Monchengladbach #Gladbach

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws