Geweldig nieuws voor Van Damme: 'Donor gevonden, woensdag transplantatie'

Geweldig nieuws voor Van Damme: 'Donor gevonden, woensdag transplantatie'

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 18:16wo 09-10-2019 om 18:16

Miguel Van Damme heeft schitterend nieuws te horen gekregen. Voor de doelman van Cercle Brugge – die vecht tegen leukemie – is er een donor gevonden. De strijdvaardige Van Damme blijft vastberaden om ooit terug profvoetballer te worden.

Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen werd bij Van Damme voor een tweede keer leukemie vastgesteld. Momenteel verblijft Van Damme in quarantaine in het ziekenhuis. Woensdag ondergaat de doelman van Cercle Brugge zijn transplantatie. "Het gaat om een "10/10" match. Ze hadden er zelfs twee en hebben dan nog de beste genomen. Beter kan dus eigenlijk niet. Maar dan nog is er geen absolute garantie", stelt Van Damme in Sportwereld.

Voor Van Damme is het woensdag dus een belangrijke dag, maar de weken daarna worden voor de doelman cruciaal. Zijn lichaam moet immers goed reageren op de ingreep. Van Damme blijft zeker nog een maand in quarantaine. Daarna mag hij thuis verder werken aan zijn herstel.

"Ik heb nu nog een contract met een optiejaar bij Cercle. Ik hoop dat ik in januari of februari opnieuw sportieve doelen zal kunnen stellen. … Ik kan nu de laatste rechte lijn in gaan. En ik ben vastberaden: ik word opnieuw profvoetballer", aldus nog Van Damme. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws