Club domineert Jupiler Pro League: Maar het Bayern van België, dat denk ik niet

Club domineert Jupiler Pro League: "Maar het Bayern van België, dat denk ik niet"

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 16:27wo 09-10-2019 om 16:27

We zijn nog maar begin oktober en toch geloven heel wat Belgische voetbalfans niet dat Club Brugge dit seizoen géén kampioen zou worden. De West-Vlamingen presteerden in hun eerste wedstrijden van de huidige jaargang indrukwekkend sterk. Hein Vanhaezebrouck beaamt dat, maar plaatst vraagtekens bij de langere termijn.

Sommigen zien Club het Belgische voetbal domineren voor de komende jaren. "Dit Club kan zeker nog groeien, maar of het nu ook op weg is om het Bayern van België te worden en alles te overheersen: dat denk ik niet", kijkt Vanhaezebrouck al even vooruit voor Het Nieuwsblad. "Ten eerste zit je met die Play-Offs en de halvering van de punten."

"Ten tweede kan Bayern zijn topspelers veel makkelijker houden", gaat Vanhaezebrouck verder. "Lewandowski vraagt al vijf jaar om weg te mogen, maar dan smijten ze er gewoon nóg meer geld tegenaan, zodat hij blijft. Als Club straks kampioen wordt en het goed doet in Europa, wat gebeurt er dan met Dennis, met Diatta, met Deli? Dan staan de Bundesliga- en Premier League-clubs daar weer. Tau moet sowieso al terug naar Brighton. Hoe beter hij speelt, hoe onhaalbaarder hij wordt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Club een jarenlange dominantie tegemoet?

(214 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws