Voorzitter Croonen velt oordeel over makelaars: 'Veljkovic niet, Bayat wel'

Voorzitter Croonen velt oordeel over makelaars: 'Veljkovic niet, Bayat wel'

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 15:37wo 09-10-2019 om 15:37

Een jaar na de uitbraak van Operatie 'Propere Handen' lijkt het voetbalwereldje weer haar gewone gang te gaan. Zo zit Mogi Bayat nog steeds volop in de business, terwijl ook Dejan Veljkovic zijn zaakjes op orde probeert te krijgen. Peter Croonen, voorzitter van de Pro League én van KRC Genk, wikt en weegt beide makelaars.

"De terugkeer van Veljkovic vind ik persoonlijk zeer ongelukkig omdat uit het dossier heel duidelijk zijn rol is gebleken", is Croonen bij Sporza streng voor de Serviër. "Hij is een spijtoptant en ik heb vragen bij dat statuut. Hij is iemand die niet meer wegkon omdat er zoveel belastend materiaal is en dus was een veroordeling duidelijk mogelijk." 

"Het geval-Bayat is anders, want daar is nog geen uitspraak geweest", vergelijkt Croonen. "Iemand is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Bij Racing Genk zoeken we ook geen bewust contact met Bayat, maar hij is de makelaar van twee of drie spelers. En het is een realiteit dat hij een groot netwerk heeft. Maar niemand is onvervangbaar."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat is jouw oordeel?

(215 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws