'Gigantisch probleem' voor Manchester United: 'Ik sluit degradatie niet uit'

'Gigantisch probleem' voor Manchester United: 'Ik sluit degradatie niet uit'

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 14:00wo 09-10-2019 om 14:00

Een rampscenario dreigt voor Manchester United. Althans, dat denkt Sam Allardyce. De Engelse manager die de laatste decennia zijn strepen verdiende in de Premier League, sluit degradatie niet uit voor de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer.

Manchester United verloor afgelopen weekend met 1-0 van Newcastle United en bezet na acht speelronden de twaalfde plek in de Premier League, slechts twee punten boven de degradatiestreep. De eerste degradatie sinds 1974 is een mogelijkheid, denkt Allardyce.

"Dat was een geweldig elftal op papier, maar desondanks degradeerden ze", zegt Allardyce bij talkSPORT over de ploeg van 45 jaar geleden. "Het kan allemaal rampzalig aflopen als het vertrouwen van de spelers nog verder afneemt en de blessureproblemen blijven aanhouden. Spelers worden minder snel fit als het slecht gaat met een elftal, dat is een gegeven."

"Hopelijk wordt het geen gevecht tegen degradatie, maar ik sluit het ook niet uit", vervolgt de clubloze manager. Hij leeft mee met Solskjaer. "Hem staat een enorme klus te wachten. Je kunt niet je topscorer (Romelu Lukaku, red.) verkopen en er vervolgens geen vervanger voor aantrekken. Dat is echt een gigantisch probleem."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws