OFFICIEEL: AC Milan stelt negende trainer in ruim vijf jaar tijd aan

OFFICIEEL: AC Milan stelt negende trainer in ruim vijf jaar tijd aan

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 12:35wo 09-10-2019 om 12:35

AC Milan heeft een nieuwe hoofdcoach aangesteld. Stefano Pioli zal met directe ingang aan de slag gaan als manager bij de roemruchte club uit Milaan.

Pioli tekent een tweejarig contract bij de Rossoneri. Pioli startte zijn trainerscarriere in 1999 bij het tweede elftal van Bologna en maakte zijn debuut als trainer in de Serie A in 2006. Dit deed hij bij de club uit zijn geboorteplaats, Parma. Pioli coachte achtereenvolgens Chievo Verona, Palermo, Bologna, Lazio, Internazionale en Fiorentina. Bij laatstgenoemde club verok hij in april van dit jaar.

De naam van Pioli zong al langer rond bij AC Milan. Dinsdag werd bekend dat de club niet verder ging met Marco Giampaolo. Een reeks zeer teleurstellende resultaten zorgde ervoor dat Milan niet verder wilde met de oefenmeester, waardoor hij na zeven wedstrijden al op straat kwam te staan.

Het is nu aan Pioli om de club vanaf de dertiende plaats omhoog te leiden. In Italië wordt de aanstelling van Pioli bij Italië overigens kritisch ontvangen. AC Milan is met Pioli overigens al toe aan de negende trainer sinds januari.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws