'Arnesen was altijd B-plan, Verschueren zocht toenadering tot Paris Saint-Germain'

'Arnesen was altijd B-plan, Verschueren zocht toenadering tot Paris Saint-Germain'

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 10:30wo 09-10-2019 om 10:30

Frank Arnesen werd vorige week het vorige slachtoffer in de chaos bij Anderlecht. Technisch directeur Arnesen werd na amper negen maanden bedankt voor bewezen diensten en onmiddellijk vervangen door Frank Vercauteren. Volgens Sport/Voetbalmagazine was Arnesen nooit de eerste keus van sportief manager Michael Verschueren.

'Het netwerk van Arnesen bleek geen toegevoegde waarde te zijn voor Anderlecht, maar in besloten kring durfde hij wel eens te bluffen over zijn royale maandelijkse vergoeding. Nochtans was hij van bij het begin het B-plan van Verschueren', schrijft Sport/Voetbalmagazine in haar meest recente uitgave.

Het vizier van Verschueren was immers gericht op Paris Saint-Germain. 'Die wilde voornamelijk een gerenommeerde figuur binnenhalen met internationale allures om van hem de Leonardo van Anderlecht te maken. Het is wellicht geen toeval dat Verschueren afgelopen winter Nasser Al-Khelaïfi ontmoette en toenadering zocht met PSG om jonge beloften van de Frans-Qatarese entiteit op huurbasis naar Anderlecht te halen.'

Grote naam
Via PSG kwam Verschueren ook uit bij Gilberto Silva, belangrijkste kandidaat voor de vacature. 'De Braziliaanse connecties van de Parijse topclub zetten Verschueren op het spoor van Gilberto Silva, ex-middenvelder van Arsenal, aan wie hij de functie van sportief directeur wilde toevertrouwen. Uiteindelijk koos Verschueren voor Arnesen, een ouder profiel dat wellicht meer in de smaak zou vallen bij het Anderlecht-publiek.'

Silva werd eerst nog wel officieel gepolst voor de functie. Silva verkocht echter een 'neen' aan Verschueren, omdat hij de voorkeur gaf aan het oprichten van een eigen makelaarskantoor. Pas na het afzeggen van Silva schakelde Verschueren over op Arnesen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws