Veljkovic wil weer aan de slag na Propere Handen: “Hij is witter dan wit”

Veljkovic wil weer aan de slag na Propere Handen: “Hij is witter dan wit”

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 08:47wo 09-10-2019 om 08:47

Dejan Veljkovic wil weer aan de slag als voetbalmakelaar na Operatie Propere Handen. Dat laat zijn advocaat Kris Luyckx aan VRT NWS weten.

“Er zijn intussen al een aantal contacten geweest, zowel in het buitenland als in ons land”, wordt Luyckx geciteerd door Het Laatste Nieuws. Momenteel kan Veljkovic niet aan de slag in België door een werkverbod van 10 jaar, maar dat wil hij aanvechten.

“Als makelaar is Veljkovic nooit aangesloten geweest bij de voetbalbond en dus kan hij als dusdanig nooit gesanctioneerd worden. Op dit moment is dat niet meteen een probleem, omdat hij ook wel in het buitenland aan slag kan.”

Veljkovic heeft de boodschap begrepen. “Het signaal is nu wel duidelijk voor hem”, gaat Luyckx verder. “Iedereen die in de toekomst met Dejan werkt, zou moeten beseffen dat als er iemand “witter dan wit” is, hij het zeker zal zijn. Dat is een van de garanties die voortvloeit uit het spijtoptantenstatuut.”

Straf
Veljkovic kreeg een voorwaardelijke celstraf van vijf maanden en 80.000 euro boete. “Mijn cliënt stond aan het begin van het opbouwen van een groot vermogen en daar is nu een heel groot deel van weg. Veel inbeslagnames moeten nog gebeuren en zijn voor de Belgische staat.”

Toch kan het zijn dat er nog straffen worden opgelegd. “Ik denk dat men eerder de fiscale weg zal bewandelen. Dat kan bijvoorbeeld door fiscale geldboetes op te leggen, achterstallig sociale zekerheidsbijdragen te vorderen of verbeurdverklaringen uit te spreken.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws