Vanhaezebrouck ziet oorzaak succes Club Brugge: “Dat is de rode draad”

Vanhaezebrouck ziet oorzaak succes Club Brugge: “Dat is de rode draad”

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 09:44wo 09-10-2019 om 09:44

Club Brugge is aan een sterk seizoen bezig. In de eigen competitie stoomt het door en ook in de Champions League gooit het hoge ogen. Tegenover Het Nieuwsblad ziet Hein Vanhaezebrouck de reden voor het succes van Blauw-Zwart.

Niet enkel de komst van Philippe Clement was belangrijk. “Chapeau dus voor Clement, maar de rode draad in het succesverhaal is natuurlijk de directie. Zij hielden de key players aan boord – Vormer is er al van 2014, Vanaken van 2015. Zij hebben al die goeie spelers gehaald – Izquierdo, Diaby, Danjuma, Limbombe, Wesley… –, voor veel geld verkocht en telkens prima vervangen.”

De aankopen van Club Brugge zijn tot nu toe een schot in de roos. “Veel respect dus ook voor het werk van Vincent Mannaert, al doet hij het natuurlijk niet alleen. De ontdekkingen komen ook via de scouts – ik denk aan Raymond Mommens, Peter Van Wambeke – en de goeie contacten in het buitenland, zeker op de Zuid- en Midden-Amerikaanse markt.”

Niet elke transfer was een voltreffer. “Ze hebben ook transfers gerateerd, denk aan Pina, Pereira, Rotariu en Rezaei, maar dat zie je overal. I n Brugge is de balans toch positief, qua rekrutering zijn ze echt een voorbeeld voor de rest. En het valt op dat ze zelfs op de binnenlandse markt ook al een tijdje Anderlecht aftroeven – denk aan Mata, Rits, Schrijvers”, aldus Vanhaezebrouck.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Heeft HVH hier gelijk?

(269 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws