Móet Vanaken spelen bij de Rode Duivels? ‘Anders nooit meer oproepen’

Móet Vanaken spelen bij de Rode Duivels? ‘Anders nooit meer oproepen’

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 08:26wo 09-10-2019 om 08:26

Er werd vorige interlandbreak al geopperd dat Hans Vanaken speelminuten moest krijgen. Ook nu laait die discussie weer op. Jan Ceulemans geeft tegenover Het Belang van Limburg zijn mening.

Bij Club Brugge heeft Vanaken een vrije rol, maar dat wordt moeilijk bij de Rode Duivels. “Dat weet hij zelf ook wel, denk ik. Bij Club Brugge heeft hij een vrije rol, doet hij bij wijze van spreken wat hij wil. Hij kan de bal achteraan gaan ophalen, infiltreert wanneer hij wil... dat kan bij de Rode Duivels natuurlijk niet. Zeker niet in het 3-4-3 systeem waar de bondscoach aan vasthoudt. Je moet Vanaken niet op de flank gaan zetten. Dat heeft geen zin.”

Vanaken kan ook een rijtje lager staan. “Zoals gezegd, hij kan gerust wat Tielemans en Dendoncker ook kunnen. En zeg nu zelf: als hij tegen San Marino niet mag meedoen, dan moet je hem nooit meer oproepen. Ik weet wel dat het systeem voor Martinez heel belangrijk is, maar je mag ook eens proberen te ontdekken welke andere spelers in dat systeem kunnen functioneren. Daar is een wedstrijd zoals die van donderdag een uitstekende gelegenheid toe.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Heeft Ceulemans hier gelijk?

Ja
73%
Nee
27%
(360 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws