Vanhaezebrouck: “Elke trainer met beetje niveau kan Club Brugge kampioen maken”

Vanhaezebrouck: “Elke trainer met beetje niveau kan Club Brugge kampioen maken”

09-10-2019 07:14 Laatste update: 07:21
26

Club Brugge walst door de Jupiler Pro League. Philippe Clement en consorten zijn nog ongeslagen. Tegenover Het Nieuwsblad ziet ook Hein Vanhaezebrouck een sterk Blauw-Zwart.

De selectie van Club Brugge barst van de kwaliteit. “Ruud Vormer zei me zondag dat hij nooit eerder beter materiaal zag bij Club, en daar ga ik mee akkoord. Preud'homme en Leko wonnen al de titel, maar deze kern is nog beter. Ik zou durven te zeggen: elke trainer met een beetje niveau zou Club Brugge dit seizoen kampioen kunnen maken.”

“Wat niet betekent dat Philippe Clement geen voortreffelijk werk levert”, gaat Vanhaezebrouck verder. “Ook al heeft hij een nog betere ploeg dan Preud'homme en Leko, voor mij scoort hij beter. Vooral omdat hij meer polyvalentie toont. En als hij dingen aanpast, is het minder vanuit defensief oogpunt - zoals zijn voorgangers -, maar om de tegenstander pijn te doen.”

“Hij is een perfectionist, die altijd beter wil. Dat hij lef toonde door zelfs op Real hoog te pressen, verdient uiteraard ook lof. Uiteindelijk werden ze vaak in hun eigen zestien gedwongen, maar het is de initiële intentie die telt. Dankzij dat punt ligt alles nog open voor de derde plaats in de poule. Of de tweede - je moet erin geloven. Waarom Real in eigen huis niet kloppen?”, aldus Vanhaezebrouck.