Lille denkt nu al aan miljoenen die het zal krijgen voor Osimhen: Zoals een kat!

Lille denkt nu al aan miljoenen die het zal krijgen voor Osimhen: "Zoals een kat!"

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 23:24di 08-10-2019 om 23:24

Luis Campos staat al jaren bekend als één van de beste talentenscouts op onze aardbol. Afgelopen zomer haalde de technische directeur van Lille OSC zijn nieuwste goudhaantje op bij Sporting Charleroi: Victor Osimhen.

In België was de meerderheid van de waarnemers er al langer van overtuigd dat Osimhen een niveautje hoger aan zou kunnen. Uiteindelijk werd het dus Lille. Daar loste de aanvaller in zijn eerste maanden meteen de hoge verwachtingen in. Met zeven goals in tien wedstrijden, waaronder onlangs eentje tegen Chelsea FC, voetbalde hij zich al in de kijker.

"Als alles normaal verloopt aan het einde van het seizoen, zal hij een 'big move' maken!", kijkt Campos nu al vooruit bij Sky Sports. Waarom zal Osimhen het maken? "Omdat hij is zoals een kat", aldus de Portugees. "Ken je dat, als je een kat hebt en je gooit hem een bal toe? Hij is ongelooflijk. In de laatste twintig meter valt hij elke bal aan. Elke bal, zoals een kat!"

Via Lagos, Wolfsburg en Charleroi
"Ik ging naar Lagos om het WK U17 te bekijken. Na één match wilde ik hem al, maar zijn prijs lag erg hoog voor een zeventienjarige. Ik sprak erover met mijn CEO. Ik belde hem elke nacht op met de boodschap: "Alsjeblieft, geef me deze speler, hij is geweldig. Binnen twee jaar is hij één van de besten van Europa.""

"Uiteindelijk ging de speler naar Wolfsburg. Dus ging ik naar Wolfsburg om hem te zien spelen. Soms speelde hij slechts vijf minuten, soms zelfs maar twee. Ik was gek van hem! Daarna liep hij echter een virus op en kon hij vijf tot zes maanden niet spelen. Daarop ging hij naar Charleroi. Twee maanden later tekende ik hem. Dat is dus een leuk verhaal. Ik verloor de speler, maar daarna kreeg ik hem terug", besluit Campos.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Osimhen nu al te goed voor Lille?

(169 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws