Praet ziet groot verschil tussen Engeland en Italië: Het is toch wat saaier

Praet ziet groot verschil tussen Engeland en Italië: "Het is toch wat saaier"

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 21:22di 08-10-2019 om 21:22

Laatste update: dinsdag 8 oktober 2019 om 21:42di 08-10-2019 om 21:42

Dennis Praet besloot na drie seizoenen bij Sampdoria in Italië andere oorden op te zoeken. De blonde middenvelder trok naar Leicester, waar hij zich steeds beter begint te voelen. Toch ziet hij grote verschillen tussen de Serie A en de Premier League.

"De aanpassing is vlot verlopen, ook al is er een groot verschil tussen Italië en Engeland, waar er meer intensiteit is tijdens trainingen en wedstrijden. In Italië is het tactischer en toch ook wat saaier", vertelde Praet volgens Het Laatste Nieuws tijdens een persconferentie bij de Rode Duivels. "Ik heb mijn draai gevonden in deze nieuwe manier van spelen en kan dus niet anders dan tevreden zijn met mijn transfer naar de Premier League, toch wel de beste competitie van de wereld."

Praet lijkt zich makkelijk te integreren bij Leicester. De laatste drie wedstrijden stond hij in de basisploeg van coach Brendan Rodgers. "Deze transfer was een persoonlijke keuze en een goeie stap vooruit. Leicester maakte indruk in de wedstrijden die ik gezien had: het speelde voetbal dat ik ook graag speel. Ambitieus ook, want we willen meedoen voor die Europese plaatsen. Dit is ook een nieuwe uitdaging, want het is niet makkelijk om jezelf in de ploeg te knokken. Dergelijke uitdagingen ga ik echter graag aan", besloot Praet.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws