Red Flames pronken met zes op zes na nipte overwinning tegen Roemenië

08-10-2019 19:20
1

De Belgische vrouwenploeg heeft zijn tweede kwalificatiewedstrijd voor het EK 2021 gewonnen. De Red Flames van Yves Serneels haalden het met 0-1 in Roemenie.

De Belgische dames begonnen sterk aan de wedstrijd in een karig gevuld stadion in Cluj. Kapitein Tessa Wullaert kreeg de eerste mogelijkheid. De aanvalster van Manchester City dribbelde de doelman, maar schoot vervolgens over de lege kooi.

Het was slechts uitstel voor de Belgen. Een vrije trap van Laura De Neve werd door niemand aangeraakt en verdween in de verste hoek: 0-1. De Flames kregen nog enkele kansen in de eerste helft, maar vertikten de score te verdubbelen.

Doelvrouw Nicky Evrard moest zelfs een paar keer ingrijpen om een Roemeens doelpunt te voorkomen. Na de rust verwaterde de wedstrijd volledig. De Belgische vrouwen sprongen te slordig om met de kleine kansjes die ze kregen.

Roemenië was absoluut niet in staat om België in de problemen te brengen. De overwinning van de Red Flames kwam niet meer in gevaar. Door de drie punten beginnen de troepen van Yves Serneels met zes op zes aan de kwalificaties voor het EK 2021.