Beerschot verklaart stappen tegen KV Mechelen: 'Onmiddellijk verzoek ingediend'

Beerschot verklaart stappen tegen KV Mechelen: 'Onmiddellijk verzoek ingediend'

08-10-2019 18:33
2

Bij K. Beerschot V.A. klampt men zich nog aan een laatste strohalm vast om naar Eerste Klasse A te promoveren. De Ratten hebben nog steeds een procedure lopen tegen KV Mechelen, dat volgens hen geen recht heeft op haar licentie na het omkoopschandaal van afgelopen jaar. Via een communiqué legt Beerschot haar beweegredenen uit.

'De licentiecommissie heeft dinsdagnamiddag het verzoek van Beerschot behandeld om de toekenning van de licentie van KV Mechelen te herbekijken', verheldert Beerschot op de eigen website. 'Op 15 oktober valt er een uitspraak. Beerschot heeft het verzoek ingediend onmiddellijk nadat KV Mechelen schuldig werd bevonden aan matchfixing, nog voor de competitie gestart was. Beerschot betreurt het dat de licentiecommissie bijna 3 maanden heeft gewacht om dit dossier te behandelen.'

'Op 19 juli, bijna onmiddellijk nadat KV Mechelen en vier van haar bestuurders door het BAS schuldig werden bevonden aan matchfixing, heeft Beerschot de proflicentie van KV Mechelen in vraag gesteld bij de KBVB. De competitie was op dat moment nog niet begonnen en Beerschot wilde van de licentiecommissie weten of KV Mechelen onjuiste of valse verklaringen had afgelegd voor het verkrijgen van de licentie voor het seizoen 2019-2020, er rekening mee houdende dat de feiten zijn gepleegd voorafgaand aan de indiening van het licentiedossier', gaat Beerschot verder.

'De licentiecommissie heeft nog voor aanvang van de competitie bevestigd het verzoek van Beerschot te hebben ontvangen maar heeft er geen gevolg aan gegeven tot vandaag 8 oktober. De competitie in 1A is intussen tien speeldagen ver. Beerschot begrijpt niet dat de commissie zo lang heeft gewacht om in te gaan op haar verzoek. Een verzoek waarbij de toekenning van de licentie aan een club die veroordeeld is voor matchfixing in vraag wordt gesteld', spuwt de Antwerpse club haar gal.