Update: Management Berahino komt met verklaring: Zal snel worden rechtgezet

Update: Management Berahino komt met verklaring: "Zal snel worden rechtgezet"

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 18:17di 08-10-2019 om 18:17

Laatste update: dinsdag 8 oktober 2019 om 20:51di 08-10-2019 om 20:51

Saido Berahino zit in nauwe schoentjes. Het woelwater voetbalt sinds deze zomer voor Zulte Waregem, maar maakte eerder carrière in de Premier League. Aan die periode houdt hij mogelijk een arrestatie over.

Alles draait om een alcoholcontrole die Berahino eerder dit jaar moest ondergaan in Londen. De Brit met Burundese roots blies bij die controle positief, waarna de rechter van dienst hem een geldboete van 83.000 euro oplegde. Tot op heden heeft Berahino dat bedrag echter nog niet overgemaakt, weet Het Laatste Nieuws.

Deze dinsdag was de aanvaller dan ook opgeroepen om zich te komen verantwoorden bij een rechter uit Noord-Londen, maar Berahino stuurde zijn kat. Daarop vaardigde de rechter prompt een aanhoudingsbevel uit. Berahino zal vroeg of laat dus toch uitleg moeten geven in zijn thuisland.

Dat arrestatiebevel kan natuurlijk ook negatieve gevolgen hebben voor Zulte Waregem, dat mogelijk (voor een tijdje) haar aanvaller verliest. Bij Essevee heerst echter geen onrust. Volgens de West-Vlamingen was Berahino niet van slechte wil: hij was ervan overtuigd dat hij zich pas maandag moest aanmelden bij de rechter.

Update 20.51: Het management van Berahino heeft dinsdagavond gereageerd via de website van Zulte Waregem. "Het management noch de advocaten van Saido waren op de hoogte van de zitting van vandaag, laat staan een officiële kennisgeving te hebben ontvangen. De berichtgeving berust op een misverstand en zal snel worden rechtgezet", staat te lezen in een bericht op de website van Essevee.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws