Update: Swinkels krijgt geen gehoor, verdediger moet twee wedstrijden toekijken

Update: Swinkels krijgt geen gehoor, verdediger moet twee wedstrijden toekijken

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 18:01di 08-10-2019 om 18:01

Laatste update: dinsdag 8 oktober 2019 om 19:05di 08-10-2019 om 19:05

KV Mechelen en Arjan Swinkels doen er alles aan om een schorsing voor de Nederlander te vermijden. Op bezoek bij KAS Eupen (0-2) werd Swinkels met rood van het veld gestuurd, nadat hij in de buik van Danijel Milicevic had getrapt. Bij KVM vinden ze die uitsluiting al afdoende.

De club eist dan ook de vrijspraak. "Dat zou een terechte correctie zijn voor een fase die door de scheidsrechter fout is geïnterpreteerd", claimde clubadvocaat Thierry Lammar dinsdagmiddag bij de Geschillencommissie, aldus Het Laatste Nieuws. Lammar begon zijn pleidooi met een foto van de situatie. "Daarop zie je dat Swinkels en Milicevic exact dezelfde beweging maken om de bal te spelen. Het was nooit Swinkels’ bedoeling om naast de bal te trappen en zo de tegenstrever de raken."

"Het beeld toont ook dat ze beiden de bal raken", beweert Lammar. "De scheidsrechter heeft deze fase verkeerd geïnterpreteerd. Dit klasseren als ‘uitsluiting voldoende’ lijkt me een terechte correctie op die verkeerde interpretatie. Swinkels loopt hier de deur niet plat. Hij is een speler die goed weet wat wel en niet mag."

"Geen bewuste trap"
Na het pleidooi van de clubadvocaat mocht Swinkels zich ook zelf verdedigen. "Op de beelden zie je dat ik mijn lichaam nog draai", vraagt hij om genade. "Ik besefte dat ik te laat zou komen en probeer zo de impact te beperken. Dat bewijst dat het geen bewuste trap was. Het contact ontken ik niet, maar ik zat in beweging en dus was het onvermijdelijk. We gaan allebei namelijk voor een hoog opspringende bal."

Of de pleidooien van beide heren iets zullen uitmaken, weten we dinsdagavond. Dan komt de Geschillencommissie met een uitspraak in de zaak. Als die negatief is voor KV Mechelen, hoeft de club echter nog niet te wanhopen. Ook tegen de uitspraak van de Geschillencommissie is immers beroep mogelijk.

Update 19.05: Het pleidooi van Swinkels heeft maar weinig opgebracht. De Geschillencommissie vraagt nu een schorsing van twee wedstrijden in plaats van drie. De boete werd omgezet van 3.000 naar 2.000 euro. Tenzij KV Mechelen beroep aantekent, mist de Nederlandse verdediger de competitieduels tegen Antwerp (20/10) en Waasland-Beveren (27/10).

Poll

Welke straf verdient Swinkels?

(128 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws