Vercauteren: Er is één coach bij Anderlecht die beslist, dat is duidelijk

Vercauteren: "Er is één coach bij Anderlecht die beslist, dat is duidelijk"

08-10-2019 14:46 Laatste update: 15:56
12

Frank Vercauteren keert na enkele jaren terug naar 'zijn' RSC Anderlecht. De ervaren coach moet paars-wit opnieuw op de rails krijgen. Vercauteren werd dinsdagnamiddag voorgesteld tijdens een persconferentie.

Vercauteren besloot op OH Leuven te verlaten voor Anderlecht. "Waarom ik toch de keuze voor RSCA heb gemaakt? Verschillende zaken. Ten eerste is het mijn club. Ten tweede heerst er hier toch een andere ambitie en zijn er hier toch andere mogelijkheden. Voor mij is dit een stap hogerop", wordt hij geciteerd door Het Nieuwsblad.

Nu moet Vercauteren de lijnen uitzetten bij Anderlecht. "Mijn samenwerking met Kompany? Dat is vrij simpel. Ik heb een visie en manier van hoe we de dingen gaan doen. Maar de filosofie gaan we niet veranderen. Die gaan we doortrekken alleen zullen we een paar dingen proberen verbeteren op vlak van efficiëntie."

Eén baas
De komende dagen zulle Vercauteren en Kompany nog geregeld samenzitten. "Ik ben hier om bij te dragen. Hoe of wat, dat zullen vragen zijn waarover we in de komende dagen gesprekken zullen voeren. Het is niet de bedoeling om alles te veranderen."

"Voor mij is een keuze van de ploeg 'teamwork'. Met de capaciteiten van de trainers rondom mij is dat maar logisch ook. Ik zal mijn assistenten zeker raadplegen en daarna is er één coach die beslist. Wie dat is, dat is nu duidelijk. Achter die keuze moet iedereen zich scharen."