“Ik denk dat Thorup de druk wat wil wegnemen bij KAA Gent”

“Ik denk dat Thorup de druk wat wil wegnemen bij KAA Gent”

08-10-2019 13:26
6

Jess Thorup zei na de 4-0 nederlaag tegen Club Brugge dat Blauw-Zwart kampioen zal spelen. Eric Gerets verdedigt de uitspraken van de Deen tegenover Het Laatste Nieuws.

“Ik denk dat Thorup de druk wat wil wegnemen bij zijn team”, begint Gerets. “Dat is sowieso zijn bedoeling, ook al komt het misschien wat raar over. Hij zal het niet zomaar gezegd hebben. Daarnaast moet je als je het niveau van dit Club Brugge bekijkt ook al blind zijn om niet te zien dat zij momenteel een trapje hoger staan.”

Club zou wel eens snel kampioen kunnen worden. “Als Club dit kan vasthouden, dan pakken ze eind maart de titel al. Er moet al een serieuze kink in de kabel komen in januari of februari. Anders is de kampioen nu eigenlijk al gekend. Los daarvan moeten de spelers van AA Gent het ook zelf ondervonden hebben.”

“Ik denk niet dat Thorup hen op hun tenen trapte. Als je zo afgestraft wordt, zoals dat hen schijnbaar overkwam, kan je niet doen alsof er niets gebeurd is. Ik vermoed dat zij ook wel beseffen wat de verhoudingen zijn. Volgens mij wil Thorup hen wat beschermen tegen de druk van buitenaf”, aldus Gerets.