Anderlecht bijt van zich af in zaak Kompany: Is hij daarom de trainer?

Anderlecht bijt van zich af in zaak Kompany: "Is hij daarom de trainer?"

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 11:30di 08-10-2019 om 11:30

Laatste update: dinsdag 8 oktober 2019 om 12:52di 08-10-2019 om 12:52

Anderlecht moet zich voor de Geschillencommissie verantwoorden over de functie van Vincent Kompany. Die is officieel speler-manager, maar zou zich te zeer hebben geprofileerd als T1. Volgens Anderlecht was hij dat echter niet.

Kompany is zelf niet aanwezig, maar wordt vertegenwoordigd door Anderlecht-advocaat Bert Van der Auwera. "Een deel van onze communicatie over Kompany was public relations", laat die volgens Het Nieuwsblad optekenen. "Kompany is een heel belangrijk figuur. Dat heeft geholpen in de verkoop van abonnementen en business pakketten. Hebben we altijd de juiste woordkeuze gebruikt over zijn functie? Wellicht niet."

Van der Auwera geeft aan dat Simon Davies wel degelijk T1 was. "In de voorbereiding en in de start van het seizoen was het heel duidelijk welke rol Simon Davies opnam. De trainingen leiden, het gedrag van de spelers begeleiden, het tactische plan bepalen en hij voerde ook de vervangingen door."

Kompany was strict genomen géén coach. "Kompany had een drieledige rol. Hij was de leider op het veld omdat hij by far de meest ervaren en gelauwerde speler is. Maar hij moest ook zorgen dat bij de voetbalvisie in voetbaltaal kon vertalen. Daarnaast moest hij optreden als inspirator en carrièrecoach voor de jonge spelers. Dankzij de contacten van Vincent hebben we ook spelers kunnen overtuigen om naar Anderlecht te komen."

Is hij daarom de echte coach?
Nochtans zagen veel spelers hem naar verluidt wél als hoofdcoach. "Voor veel van onze spelers is Kompany een echte coach. Is hij daarom ook een echte trainer? Nee, hij is coach in de zin van inspirator en begeleider."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws