UPDATE: Dembélé moet brommen en mist El Clásico tussen Barça en Real

UPDATE: Dembélé moet brommen en mist El Clásico tussen Barça en Real

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 09:00di 08-10-2019 om 09:00

Laatste update: woensdag 9 oktober 2019 om 14:26wo 09-10-2019 om 14:26

Ousmane Dembélé kreeg zondag in de Spaanse topper tussen FC Barcelona en Sevilla een rode kaart wegens kritiek op de scheidsrechter. Lionel Messi probeerde de Fransman nog te 'redden', zo meldt onder meer Marca.

Dembélé werd kort voor tijd van het veld gestuurd in Camp Nou. In het wedstrijdrapport onthulde arbiter Mateo Lahoz wat de 22-jarige aanvaller hem zou hebben toegebeten: 'Heel slecht, jij bent heel erg slecht'. Volgens Messi berust dat echter op een groot misverstand en dat probeerde hij de leidsman ook duidelijk te maken. De Argentijnse ster stelde dat Dembélé, die toch al twee jaar voor Barça speelt, helemaal geen Spaans spreekt.

"Hij kan niet praten, hij kan niet eens praten", liet Messi tijdens het duel weten aan Lahoz. Ook Gerard Piqué schoot Dembélé te hulp. "Hij zei: Mal, muy mal (slecht, heel slecht, red.)." De Argentijnse scheidsrecher viel desondanks niet te vermurwen. "Nee, hij zei muy malo (jij bent heel slecht, red.)." 

Ernesto Valverde was na afloop ook verbaasd door de uitsluiting van Dembélé. De Barça-trainer benadrukte dat zelfs hij 'niet goed met de aanvaller kan praten'. "Het is moeilijk om Spaanse woorden uit hem te halen."

Door de rode kaart moet Dembélé sowieso het duel met Eibar missen. Mogelijk komt ook El Clásico tegen Real Madrid van 26 oktober in gevaar.

Update: De rode kaart voor Ousmane Dembélé heeft verstrekkende gevolgen: de Franse aanvaller mist El Clásico tegen Real Madrid over tweeënhalve week. De Spaanse voetbalbond (RFEF) heeft hem voor twee wedstrijden geschorst. Ook de uitwedstrijd tegen Eibar gaat aan zijn neus voorbij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Vond jij het een terechte uitsluiting?

(239 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws