‘Anderlecht riskeert in het slechtste geval degradatie naar de amateurreeksen’

‘Anderlecht riskeert in het slechtste geval degradatie naar de amateurreeksen’

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 08:13di 08-10-2019 om 08:13

RSC Anderlecht moet zich verantwoorden voor de licentiecommissie voor de rol van Vincent Kompany. Paars-wit moet bewijzen dat de Rode Duivel toch geen hoofdcoach is.

Het Belang van Limburg zocht uit dat een club met een trainer zonder Pro Licence-diploma zwaar kan worden bestraft. Anderlecht riskeert in het slechtste geval zelfs verlies van zijn proflicentie en degradatie naar de amateurreeksen. In het beste geval komt het ervan af met een boete.

Anderlecht is nu zijn verdediging aan het voorbereiden, al heeft het een paar keer zichzelf verraden. Zowel Michael Verschueren als Simon Davies zeiden in het verleden dat Kompany de ploeg opstelde en het laatste woord heeft. Ook ontving de licentiecommissie nog geen enkel bewijs dat Kompany effectief trainerscursussen volgde.

Vince The Prince gedroeg zich de afgelopen maanden alvast als een hoofcoach en dat zal de commissie ook gebruiken. Er is echter een dunne lijn, zie maar naar Cristiano Ronaldo die tijdens het EK ook langs de zijlijn zoals een coach rondliep met Portugal. Anderlecht heeft alvast het roer omgegooid door Frank Vercauteren aan te stellen als hoofdtrainer.

Poll

Denk jij dat het zo ver zal komen?

(1033 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws